#43 Djurens förintelse, del 1

Årets mest uppmärksammade svenska djurrättsbok, Djurens förintelse, gör jämförelser mellan nazismen på 1930- och 1940-talet och dagens djurförtryck. I det första av två avsnitt om boken pratar vi med författarna Henrik Wig och Pelle Strindlund om djurförtryckets moraliska halt, reaktioner på boken, dödandets etik och mycket annat.

Play
Länkar

Skaffa Djurens förintelse
Hemsida för Djurens förintelse
Henrik Wigs föredrag om boken på Vegomässan 2016

10 reflektioner på #43 Djurens förintelse, del 1

 1. John Leidzén

  Ja, väldigt intressant. Speciellt delen om hur människan vill vara god och finner bisarra sätt att bevara självbilden som god. Känner så mycket igen det fenomenet hos köttisar.

  Svara
 2. Eli Tistelö

  Vad spännande att få höra ett samtal om boken och om innehållet i den!
  Tack för att ni vågar vara allvarliga och fundera över vad som ligger bakom våra tankar ord och handlingar. Jag ser också fram emot nästa avsnitt.

  Svara
 3. Sanna

  Vilket bra program! Och till författarna: Underbart att ni skrivit den här boken! Tack! Detta måste ju vara en bok som alla djurrättare måste läsa. Ser fram emot att höra författarna berätta mer. De verkar otroligt pålästa och genomtänkta. Ska genast köpa boken! Såg att den fanns på både bokus och adlibris.

  Svara
 4. Jonas Norberg

  Fantastiskt intressant program. Rekommenderas. Den 550 sidor långa boken är den mest tankeväckande djurrättsskrift som jag någonsin har läst. Det förvånade mig hur många och tydliga paralleller det finns mellan de tankebyggnader som rättfärdigar de två företeelserna.

  Svara
 5. zWsXe AccedeToVegan

  Kommer stöd köpa boken fast jag fm. aldrig kommer att få tid att läsa den ,men framförallt kommer jag försöka beställa den (inköpsförslag) på så många bibliotek som möjligt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.