#18 Köttets psykologi

De flesta vill inte skada djur, ändå äter de flesta kött. Vi pratar om denna motsättning med aktivisten Martin Smedjeback utifrån boken ”Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor” av psykologen Melanie Joy. Det blir även valprat och en intervju med vegetarianen Justina, 5 år.

Play
Länkar

Föredrag med Martin Smedjeback
Föredrag med Melanie Joy
Melanie Joy kommer till Sverige
Erik Haag äter marsvin
Djurens partis manifest
Feministiskt initiativs partiprogram (om djurrätt på sida 50)

9 reflektioner på #18 Köttets psykologi

 1. Sofia

  Vilken underbar intervju med Justina! Kan ni inte lägga ut en länk med bara den intervjun? Vill gärna spela upp den för folk men lite meckigt att spola i podcastavsnittet.

  Svara
 2. Åsa

  Intervjun med Justina var ju bara underbar. När ett nytt avsnitt kommer ut går jag runt och bara myser med er i öronen. Fortsätt fortsätt fortsätt!

  Svara
 3. Karin

  Justina var underbar.
  Angående Fi och Djurens partis partiprogram så finner jag också Fi:s officiella politk som djurvänligare än djurens parti. Ett namn gör inte att man automatiskt står för de frågorna. Dessutom vägrar Djurens Parti konskevent vägra på frågor om det är ett djurskyddsparti eller djurrättsparti och om de förespråkar veganism/är emot köttkonsumtion. Fi! har uttryckligen sagt att de är för djurrätt trots att de inte är renodlad djurrättsparti och de har t. ex sagt att man ska avveckla pälsindustrin.

  Svara
  1. Anonym

   V har ett starkt djurskyddsprogram också dom vill förbjuda minkfarming servera mer veg & ge grisarna utevistelse

   Svara
  2. Anonym

   Vill lägga till att MP också har mycket awesome djurrättspolitik (bl a förbjuda minkfarming, minska köttkonsumtionen med 25%, alla ska ha rätt till vego på dagis/skola/äldreboende) + massa djurskyddspolitik. Fi har ju pratat om köttskatt också (så sjukt bra!), men i övrigt skulle jag säga att Fi, V och Mp är typ lika starka i djurrätt. Tack för en bra podd 🙂 Kramar

   Svara
 4. Jenny

  Vilket bra program och vilken mysig klok liten tjej! Känner igen mig i Justina, blev själv vegetarian när jag var 4 år och var ensam om det i min familj. Är nu vegan sen några år och nu är min pappa den enda i familjen som fortfarande äter kött :).

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.