#37 Vegandiktaturen

Hur skulle världen se ut om veganer fick bestämma? Vi pratar med Mårten ”Promoe” Edh om hans nya låt Vegandiktaturen. Det blir också en rapport från Vegoforum, en diss av köttdiktatorn Sven-Erik Bucht och ett samtal om Vegorätt.

Play
Länkar

Vegoforums hemsida
Promoe på Facebook.

6 reflektioner på #37 Vegandiktaturen

  1. VEGANPRAT

   Nej, inte längre, tyvärr, men hon har varit vegan. Den första veganen i riksdagen! En person gjorde en lista med kändsiveganer på vår fb-sida. Det finns säkert fler. 🙂 Bea Szenfeld (kläddesigner), Patrik Arve (Teddybears), Lars Frölander (simmare), Lasse Hallström (regissör), Levan Akin (regissör), Jens Holm (politiker), Mian Lodalen (författare m.m.), Andreas Tilliander (musikprod.), Christer Lundberg (Christer & Morgan, SR)…

   Svara
 1. Pelle Strindlund

  Att ni fortsätter att spotta ur er högkvalitetssändningar som denna! Tack!
  (Ni har väl sett kredden ni får i SJs magasin Kupé?)
  Pelle

  Svara
 2. fightdarealenemy

  Hej!

  Tack för en bra podcast.. och förresten är inte heller Jens Holm vegan längre, tyvärr.

  Lite roligt det där om löpe, jag hade nog blivit vegan tidigare om jag hade vetat. När jag bodde på Irland 2000 så var jag fascinerad över att ”vegetarian cheese” egentligen inte alls var gjord på soja, utan komjölk. Nähä, är inte all ost vegetarisk då, undrade naiva jag.

  Synd att era barn ska äta kött, men jag skulle nog agera som ni i en liknande situation. Det är ju det som är vitsen med föräldrarskapet, att barn kanske inte blir som föräldrarna hade tänkt sig. Etologen och veganen Lena Lindström har bra tankar om detta, och har hållit föreläsningar om politisk barnfrihet.

  Jag har svårare att förstå Ángelos syn på rasism inom djurrättsrörelse. Visst, jag är själv invandrare och har en brytning, men som vit snubbe kanske jag inte upplever samma saker. Tycker ändå att djurrättsrörelsen är rätt rumsren, medan det är uppenbart att SD:s fokus på halalkött inte har ett dugg med djuretik att göra. Det är väl inte så konstigt att i ett flygblad som har med japansk valjakt att göra så tas det inte också upp en massa västerländskt förtryck, om inte annat av utrymmeskäl. Jag vill bara få sagt att jag inte känner igen den beskrivningen, och har trots allt varit aktiv i Sverige i ca 10 år… dessutom röstade jag senast på FI, så jag kan göra bristfälliga analyser, men klart som fan att jag har mina postkoloniala glasögon på så gott som jämnt och ständigt.

  Ni som gör veganprat drar gärna växlar när det gäller identifikation.. ska vi alltid se till att visa några icke-vita, HBTQ, överviktiga, synskadade, funktionshindrade? Vad är problemet med att ha en faktaruta om ramadan? (jag är inte särskilt insatt och anser mig vara en engagerad samhällsmedborgare) Till sist, jag är spanjor men jag tycker att alla krafter behövs mot t. ex. tjurfäktning, det där med att enbart kunna kritisera sin egen kultur tycker jag är lite tramsigt.. och det säger jag som är stolt P.K.

  Ha det fint!

  Svara
 3. Nina

  Hej!!
  Thomas Dileva är väl vegan va? 🙂

  Tack för en superinspererande pod! Har lyssnat på alla avsnitt på bara några dagar! 🙂
  /Nina

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.