#6 Lisa Gålmark

Skribenten och författaren Lisa Gålmark har varit en tongivande röst inom den svenska djurrättsrörelsen i över tjugo år. Hon har bland annat skrivit handboken Vadå vegan? Vi pratar med henne om köttnormen, framtiden och släktmiddagar.

Play
Länkar
Lisa Gålmarks hemsida

9 reflektioner på #6 Lisa Gålmark

 1. Bob

  Superbra avsnitt som vanligt!
  Hon var riktigt skön. Svårt det där med att prata med folk som inte förstår riktigt. Spec vid matbordet.

  Svara
 2. Camilla J

  Himla bra svar på mitt mejl! Och kul att få det från Lisa Gålmark som genom sina böcker bidragit med både hjälp och pepp då jag blev vegan. Nästa gång jag är bjuden på middag går jag in förberedd upp till tänderna 🙂

  Svara
 3. Sofia

  Hurra, ett nytt avsnitt! Jag firar en månad som vegan imorgon och Gålmarks bok läste jag fram och tillbaka första dagarna sen jag bestämt mig. Mycket intressant intervju! Det ÄR verkligen omgivningens reaktioner som är det svåra, inte att hitta bra mat att laga som många tror (bloody hell, jag har snarare problem åt andra hållet – vill laga och testa varenda litet veganrecept jag snubblar över!). Jag har som sagt bara levt som vegan en månad men redan fått många reaktioner. Tråkigt nog består de bara av ”men vad äter du då?” och diverse suck och grymt som tydligt betyder ”åh, ska du krångla till det ännu mer”. Inte en enda har frågat mig varför jag faktiskt blivit vegan. Jag hade gärna berättat varför om någon var intresserad, men kanske är de rädda för svaret? Kanske tror de att jag ska börja predika, spy galla över deras kost och inte nöja mig förrän de också går över till veganism? Det skulle jag aldrig göra. Min tanke är bara att om någon intresserat sig för bakgrunden till mitt kostval kanske de hade fått större förståelse för det och inte bara tyckt att jag var krånglig.
  Anyway, tack för en skitbra podcast! Ser redan fram emot nästa avsnitt!

  Svara
 4. scrdcow

  Skitbra <3 Keep it up!

  Som abolitionist och gammalt veganfreak fan så gillar jag att ni också har lite samma stuk. Så om ni nån gång pratar mer moralfilosofi/etik så får ni gärna bjuda in någon vältalig abolitionist. Gillar också Animal Voices, mycket pga deras bredd, men de saknar ju lite mer den biten med att just vara och leva som vegan. Men deras intressanta bitar har varit intervjuer med folk inom animal studies samt att prata om vegankulturen/aktivism i andra länder, så den typen av inslag vore även intressant att ha med om ni har den möjligheten. Allmäna vegannyheter är också intressant, det behöver inte vara bara sverige-centrerat även om det nog är det som passar bäst. Tack! 🙂

  Svara
 5. Pingback: Några böcker jag vill äta upp just nu! | Helen Alfvegren

 6. Pingback: Podden veganprat | Feminister för Djurrätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.