#53 Jaktsabotage

Är det rätt att hindra människor från att döda djur? Vi pratar om jaktsabotage med en aktivist från organisationen Hunt Saboteurs Sweden och följer upp med en diskussion om metodval, internkritik och sammanhållning i djurrättsrörelsen. Vi tar också upp Djurrättsmarschen, en rättegång och Agnes Gerners senaste diktsamling.

Play
Länkar

Hunt Saboteurs Swedens Facebooksida
Tomma burars hemsida
Agnes Gerners författarsida
Filmen Villebråd på IMDB

7 reflektioner på #53 Jaktsabotage

 1. Simon Rosén

  Fint avsnitt.

  Själv stör jag mig lite på den aggressiva machoattityden som finns inom delar av djurrättsrörelsen, bland annat Hunt Saboteurs. Gillar mer tonen hos Tomma Burar. Att frita djur eller stoppa jakt ses ofta i sig som tillräckligt provocerande, så då är det fint att väga upp med en vänlig attityd för att visa att en har genomtänkta åsikter och inte drivs av vilja att förstöra.

  Tror det finns en stor risk att utmåla jägare, köttbönder eller andra som onda psykopater. Främst för att det inte stämmer. Anledningen till att djurförtrycket existerar är inte pga enskilda galningar, utan det är en struktur som finns i hela samhället. Folk som äter animalier, jagar eller bedriver djuruppfödning gör det för att de vuxit upp i ett samhälle med speciesistiska normer. Vårt fokus måste vara att förändra dessa normer. Då är det bättre att säga att icke-veganer är goda empatiska människor, som bara blivit förvirrade att tro att djuruppfödning kan vara human. Att kalla folk onda mördarpack och skrämma dem kommer inte ge någon långsiktig effekt.

  Svara
 2. Simon Rosén

  Sörjer för övrigt att telefonsvararen är borta….
  Att den fanns var ju det finaste som finns ju. Även om den aldrig användes. Vackert retro och modernt. Tänkte ringa in och säga något, bara för att jag gillade telefonsvarargrejen, men jag hann aldrig.

  Svara
  1. Veganprat Inläggsförfattare

   Åh, vad fint skrivet. Vad har vi gjort!? Telefonsvararen kom tillbaka! Allt är förlåtet.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.