#51 Blockad

Den 14 augusti satte sig 32 aktivister framför en djurtransport som var på väg in till Scans slakteri i Linköping. Vi pratar med Anette Ingelsson, en av aktivisterna som deltog i blockaden. Sedan recenserar vi en storfilm om en supergris.

Play
Länkar

Tomma burars hemsida
Okja på IMDB

9 reflektioner på #51 Blockad

 1. Martin Smedjeback

  Vad bra att ni tog upp att man kan släppa lite på grejen att vara den rena och perfekta veganen och istället för att skam- och skuldbelägga sig själv kan fokusera på att hjälpa djuren och att inte klaga på varandra i vegankretsar.

  Svara
  1. Anonym

   Visst… men det är ju skillnad från att låta ens bebis dö och dricka vin utan eftertanke.. Vin är ju inte någon basföda direkt..

   Svara
   1. Sara

    True dat. Men finns ju som sagt mjölkfri ersättning som går att få tag på, dock meckigt och dyrt. Så då ”borde” ju en fixa det istället för att köpa komjölksersättning (praktiskt möjligt). Ville få fram att alla drar sina gränser olika och tror att rörelsen vinner i längden genom att ha förståelse för detta. Sen ser jag rätt grundläggande skillnader mellan konsumtion/användande av djurdelar och konsumtion/användande av produkter där djur använts i framställningen. Men mer om det i ett avsnitt kanske…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.