#41 Kalkonerna

I slutet av juli befriade aktionsgruppen Tomma burar fyra kalkoner från en djurfabrik i Östergötland. Hör intervjuer med några av aktivisterna. Vi pratar också om sommarens stora snackis i djurrättsrörelsen. Är det rimligt eller bra eller dåligt att jämföra djurförtrycket med våldtäkt och förintelsen? Dessutom pratar vi om djursynen i Sveriges mest djurvänliga riksdagsparti.

Play
Länkar

Veganprats Instagramkonto
Boken Djurens förintelse
Tomma burars hemsida
Staffans uppsats ”Det gröna djurskyddet – möjligheter och hinder för djurens frigörelse i Miljöpartiets djursyn” finns som pdf här.

6 reflektioner på #41 Kalkonerna

 1. MC Ruby

  Ett avsnitt som var värt väntan! Det kändes som att ni redde ut ett och annat i de heta ämnerna som diskuterats. Saknade dock den dötunga versionen av jingeln ni hade i förra avsnittet. Nåväl, den är väl menad att vara exklusiv 🙂

  XOXO

  Svara
 2. Robert

  Kudos till Ramin för hans eminenta musikval! Ebb, där snackar vi svenskt musikhantverk på högsta nivå. Väldigt bra avsnitt också, även om Staffan och Sara kanske saknar viss kulturell förfining.

  Svara
  1. Veganprat Inläggsförfattare

   Haha, efter ett långt övervägande låter vi denna kommentar stå kvar. Vi tycker givetvis att det är oerhört problematiskt att Ramin får uppmuntran för sin tvivelaktiga musiksmak men argumentet om en fri och öppen debatt vägde ändå tyngre till slut. 🙂

   Svara
 3. ms

  Haha, var det inte Ramin som gillade Propagandhi? Blev en smula besviken den här gången måste jag erkänna… men skönt att höra ”Fuck Aina”, ni borde spela Hårda Tider och/eller Leftöver Crack och/eller Choking Victim… speciesistiskt ordval till trots.

  Svara
  1. Veganprat Inläggsförfattare

   Nej, Ramin kan inte ens stava till Propagandhi. 🙂 Det var Robin (också från Tomma burar) som ville höra dem i ett tidigare avsnitt. Och tack för musiktips!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.