#38 Känslor

Känslor och känslighet nedvärderas ofta i samhället och i djurrättsrörelsen. Vi intervjuar aktivisten och genusvetaren Jonna Håkansson som vill se en djurrättsrörelse som pratar mer om känslor och som använder känslor i kampen mot speciesismen. Sedan sätter vi tänderna i några vegandilemman.

Play
Länkar

Tomma burars hemsida

9 reflektioner på #38 Känslor

 1. Lunerian

  Angående parken zoo, är inte själva djurparken avskild från karusellerna? När jag var där sist för många år sen så var det gratis inträde till karusellerna men inträde till djurparken.

  Svara
  1. Veganprat Inläggsförfattare

   Ja, så är det nog fortfarande och då blir frågeställningen lite annorlunda förstås. Dessutom har ju Naturhistoriska gratis inträde nuförtiden så även där blir frågeställningen lite annorlunda. Men, som vi sa i podden, är pengar inte allt. Det handlar också om vilka normer som en hjälper till att upprätthålla.

   Svara
 2. Orre

  HAN HÅLLER JU SÅKLART MED DIG BARA FÖR ATT FÅ LIGGA FATTAR DU VÄL?!! Gör slut. (Finns många andra finare blommor i rabatten). Precis som valet vid ica-affären så plockar man inte ner köttbullar i matkorgen, på samma vis plockar man inte in en djurmördande partner i sitt liv… följ inköpslistan istället & välj en vegansk partner eller vegga honom omgående!

  Mvh lyssnare som har vegan-krav på tinder oavsett hur snygg matchning man än får.

  Svara
 3. Tina

  Det var inte så länge sen jag hittade er podd, men måste säga att ni har väldigt proffsiga och bra veganprat 😀 Lyfter upp skitbra grejer – vardags och mer djupare dilemman!! Keep up the good work!

  Svara
  1. Vegetarian

   Jag får erkänna att jag först valde bort detta avsnitt lite för att det lät flummigt, men oj vad bra diskussion och reflekterande avsnitt.

   Tack för en bra podd. Bra ljud har ni också.

   Svara
 4. Henrietta

  Har redan tackat Jonna och vill självklart tacka er också, Sara och Staffan, som har den här poden. Tack för att ni har fått mig att våga känna och jag har tagit beslutet att bli vegan. Har senaste 15 åren varit en allätare/lakto-ovo veggo/”vegannabe” till och från. Men när jag lyssnade på avsnittet kom tårarna, känslorna och insikten på riktigt. Jag hoppas att jag kommer fortsätta våga känna resten av mitt liv och inte dras tillbaka in i köttnormen.

  Väl från en nytillkommen följare <3

  Svara
 5. Känslosam

  Att bli kriticerad för att inte va perfekt, något som skar djut i mig för det är inte det jag sökte efter att vara.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.