#26 Veganföreningen

Vi intervjuar Ulla Troëng, en av den svenska veganrörelsens pionjärer. För snart fyrtio år sedan var hon med och startade Veganföreningen i Sverige. Det blir också en rapport från Den stora veganutmaningen som pågår för fullt. Dessutom pratar vi om våra barns tankar om djur.

Play
Länkar

 

Veganföreningens hemsida
Undersökningen om djurs värde som vi tog upp (sida 10)
Gary Yourofsky hetsar mot palestinier
Vi blir intervjuade i podden Vegan för fan (vid 47.30)
Den stora veganutmaningen

5 reflektioner på #26 Veganföreningen

 1. Martin Smedjeback

  Hej Veganprat! Tack för ännu ett bra avsnitt! Roligt att höra Madelene berätta om hur hon blev vegan genom Veganutmaningen. Jag träffade henne i helgen på Djurens Rätts riksstämma, där hon var med sin storasyster. I sommar ska hon jobba som turnécoach för Djurens Rätt för att få fler att bli veganer. Gott att se att veganism ger ringar på vattnet och att höra om hundrade apan! Och grattis på 2-årsdagen Veganprat – en riktigt klok 2-åring! allt gott, Martin

  Svara
 2. Martin Teterin

  Hej! Grattis till två år! Otroligt roligt att ni håller på ännu och ni lyckas hålla varje avsnitt intressant, veganprat är helt klart min favorit podd!

  Svara
 3. Angelo Tapia

  Tack för ännu en bra podd och grattis till två års dagen. Jag har tidigare skrivit att det skulle vara intressant om ni gjorde ett program utifrån veganism och religion eftersom en del av oss har det som en drivkraft i vårt djurrättsarbete. Ser fram emot nästa avsnitt 🙂

  Svara
 4. M.

  Hej! Älskar er pod! Blir lite nyfiken på studien som Staffan berättar om (om hur människoliv och djurliv värderas olika). Vad heter den och var hittar man den? Skulle gärna läsa!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.