Julspecial 2013

Julen är inte direkt veganernas högtid. Vi pratar om köttfrossa och julångest. Sedan öppnar vi en julkalender med årets viktigaste veganhändelser. Det blir också en diskussion om Djurrättsalliansens kampanj ”Ett liv som gris” utifrån skillnaden mellan djurskydd och djurrätt.

Play
Länkar
Per-Anders Svärds blogginlägg om grisskandalen 2009
Djurrättsalliansens kampanjsida för ”Ett liv som gris”
DN:s ledare ”Våga titta in i ladugården”
Butik- och restaurangguiden Veganistan
Livsmedelsverket om veganmat till barn

5 reflektioner på Julspecial 2013

 1. Robin

  Jag kommer inte ens ihåg sist jag satt vid samma bord som någon som åt kött. Det kommer säkert hända någonstans nu under jul!

  Svara
 2. Alexandra

  ”Mys kring utnyttjandet” – kort och bra formulerad. Jag har funderat hur jag ska säga det här på ryska – det kommer säkert inte bli korta:)
  I min mans familje det är bara jag som är vegan. Eftersom vi är hos farmor så bli det ingen val för mig – jag måste sitta vid samma bord som alla köttätare. Dock jag försöka ta det som chance att visa en annan livstil – utan utnyttjandet. De provade borsch, soya skinka, rödbetssallad med eggfree mayo… Seeds planted;)

  Svara
 3. Ellie

  Här finns det ett underbart litet ställe som har jättemycket vegogrejer 🙂 Det fanns ett fat med körv och vegobullar (som jag skippade totalt), vegokyckling-paj, och aubergine i sillinläggning 😀

  Svara
 4. Kaisa

  Toppenavsnitt! Nu känner jag mig laddad inför måndagens julmiddag med andra sidan av släkten.
  Men, vad var det egentligen i den 5:e luckan? Har man sagt A får man säga B.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.