#29 Tomma burar

Vi har planerat en öppen fritagning under våren och nu kan vi äntligen prata fritt i podden. Vi ger en bakgrund till Tomma burar, som aktionsgruppen heter, men framför allt blir det en dokumentär från när vi fritog två grisar i Västmanland för några dagar sedan.

Play
Länkar

Tomma burars hemsida
Räddningstjänstens hemsida
Boken Tills alla är fria

12 reflektioner på #29 Tomma burar

 1. Pingback: Jon Stewart, Do Unto Animals och Tomma Burar

 2. Jonas Norberg

  Fantastiskt inspirerande att höra berättelsen om hur grisarna Selma och Louise räddas till livet och får ett underbart nytt hem där de fritt kan böka i jorden och slipper det sterila betonggolvet. Er kärleksfulla handling visar världen att vi inte alls behöver stänga in djur, ta ifrån dem alla deras rättigheter och sedan döda dem.
  Tillsammans kommer vi förändra världen till det bättre!

  Svara
 3. Angelo Tapia

  Jag och min flickvän har lyssnat klart er podcast. Vi känner oss väldigt inspirerade och beundrar den modiga handlingen ni i tomma burar har gjort. Bra jobbat 🙂

  Svara
 4. Johanna

  Det här gjorde mig glad! Vilka djurrättare ni är! Lyssnade igår och har funderat lite sedan dess. Jag tror de allra flesta människor blir varma i hjärtat av att djur fritas men kopplar inte ihop det med vad de lägger på sina tallrikar. Det är lite som om en gris skulle rymma från en slaktbil, alla skulle heja på grisen och vilja att den kom undan, men sen åker de hem och äter bacon. Rörigt och osammanhängande kanske, hursomhelst, jäkligt bra podd!!

  Svara
 5. zWsXe

  I Grand Theft Auto V Online är alla djuren redan befriade men kyckling fabrikerna och mjölkanstalterna går att ’minera’ 😉
  Kom och häng med oss i nåt Veganskt Crew
  Brukar spela upp Veganprat för ’utländska’ (bla. ’miclösa’ svenskar med språkval amerikanskt) gäster i dom sociala nätverken som stödjer Audio broadcast.

  Alltid en bra dag när man ser Nytt avsnitt i inkorgen 😀

  Svara
 6. Helena

  Hej, jag länkade till Fritagnings-filmen på min sida helt ovetandes om att ni var några av deltagarna 😉 Lätt förvåning – eller kanske inte egentligen… – när jag nu skulle lyssna på senaste avsnittet!
  Såååå bra med uppmärksamhet kring detta underliga och onödiga (djurhållning etc.) som så många människor bidrar till utan att verka förstå verkligheten för djuren.
  Tack för att ni lyfter frågan (och var med och räddade Selma o Louise <3)
  Mvh Helena

  Svara
 7. Elin

  Lyssnade under gårdagens bussresa från landet till stan. Tack för ännu ett toppenavsnitt! Väldigt intressant att få höra om fritagningen, jag har varit nyfiken på hur det har varit för er i gruppen, både det praktiska genomförandet men också känslomässigt. Jag tycker verkligen om hur ni lyfter fram era podsamtalsämnen på ett nyanserat sätt, att veganism inte alltid är en tvärsäker march genom tillvaron utan tvivel, glädje och ilska om vartannat (eller alltihop på samma gång!).

  Svara
 8. Cherry

  I’ve been listening to your podcast for a while now, being new to veganism, and have also only lived in Norrkoping, Sweden for one year. I think it’s freaking awesome.

  I really hope that all members of Tomma Burar will come to no harm and I know it must have been a tricky decision for you guys to get involved as it is so open and you both have kids.

  Your podcast has made me feel less alone on this journey and I find you guys so relatable and great to listen to. Thanks so much for posting, rescuing, podding, and inspiring. You’re the best 😀

  Lots of love… English Cherry.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.