#21 Vego

Vegomässan, Vegovision, Vegokoll. Ordet vego har tagit djurrättsrörelsen med storm men ordet har också fått kritik. Vi undrar om vego hjälper eller stjälper oss i kampen mot djurförtrycket. Det blir vegoprat med Ramin Winroth från Veganska upptåg och Moa Ranum från Djurens rätt.

Play
Länkar

Veganen Otto – Ep. 2 – Vego
Mer från Youtube-kanalen Veganska upptåg
Vegomässan
Vegovision
Vegokoll
Arlaköket Vego

7 reflektioner på #21 Vego

 1. Sofia

  Jag har också jobbat på förskolor och känner igen det där med att servera animalier. Men jag lever så mycket på fejkkött så min hjärna trodde väl att ungarna åt sojakorv och göttbullar för det var inget större problem för mig 🙂 Dessutom var barnen så söta och nyfikna på min mat och frågade ”är du vegetarisk?” <3 Blev extra glad över att det oftast fanns minst en vegetarian bland barnen på varje förskola jag jobbade på!

  Svara
 2. Pelle Strindlund

  Kära vegopratare! ; )
  Har varit utomlands en månad, off-line, hade knappt packat upp innan jag klämde era två senaste sändningar. Ni är beroendeframkallande!

  Svara
 3. Malte Lindstam

  Ett till bra program, tack!

  Jag är också förskollärare och vegan. Skrev mitt examensarbete om djuretik i förskolan och känner igen mig i det ni pratade om kring mat, böcker mm. Se artikel om mitt arbete:

  http://www.lararnasnyheter.se/forskolan/2013/03/16/dubbla-budskap-djurs-varde

  Hela uppsatsen finns här:
  http://umu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A483539&dswid=4552

  Roligt om ni vill fördjupa er mer i ämnet pedagogik och djurrätt. Se t ex Helena Pederssens avhandling som kan läsas om här: http://utbildning.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//motsagelsefull-undervisning-om-djuretik-i-skolan.cid674925

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.